image
Sursa foto: jurnal.md

Vladislav Clima la Jurnal TV, despre asistenta acestuia care deține un Porsche de 40.000 de euro: „Este o profesionistă”

Vladislav Clima, actualul președinte al Curții de Apel Chișinău, invitat în această seară la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV a declarat că asistenta acestuia Cristina Pârțac, vizată într-o investigație jurnalistică, după ce și-ar fi procurat în leasing un bolid de lux de model „Porsche Macan”, care ar valora aproape 40.000 de euro, este o profesionistă desăvârșită.

„În Curtea de Apel Chișinău echipele judecător, grefier, asistent activează câte 10, 15 ani, aceeași echipă. Mie îmi pare rău de situația în care a nimerit, dar este o profesionistă în primul rând și eu apreciez profesionalismul. Toate actele pe care le întocmesc eu sunt întocmite de către asistent. (...) La moment salariul unui asistent este în jur de 8000 de lei. Eu am discutat și am înțeles că familia ei își permite să facă asemenea achiziții. Nu comentez și nu sunt eu organul care trebuie să verifice modalitatea de dobândire a patrimoniul”, a declarat Vladislav Clima la Jurnal TV.

Amintim că Ziarul de Gardă a publicat recent o investigație, după ce în luna august Cristina Pârțac și-ar fi procurat un automobil de lux în leasing, care a ar valora cât salariul de funcție al asistentei judiciare pentru următorii opt ani, cu ocazia zilei sale de naștere.

„Este o mașină din 2017 și valoarea contractuală a fost de 39,5 mii de euro. Eu am vândut însă automobilul pe care l-am declarat, din 2014, pe care l-am înstrăinat cu suma de 300 de mii de lei. Respectiv, acesta a fost micul suport pe care l-am adăugat. În rest, o să achit mașina în rate. Chiar acum am achitat, la data de 5, și la data de 3, puteți să verificați, am primit un transfer de 1000 de euro de la tăticul meu din Portugalia, ca să pot să achit acest leasing”, a declarat Cristina Pârțac pentru aceeași sursă.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: