(foto) Politicienii în „ringul” încrederii. Topul făcut de cetățeni într-un sondaj

Moldovenii au cea mai mare încredere în șeful statului, Igor Dodon, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova (ASDM). Pe locurile 2 și 3 în topul încrederii se situează lidera PAS, Maia Sandu, și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Foto: UNIMEDIA

Igor Dodon a acumulat 24,5% în topul încrederii, Maia Sandu - 15,7%, iar Renato Usatîi -7%. La o diferență de doar 0,6% de acesta este liderul Platformei Da, Andrei Năstase.

Ilan Șor se situează pe locul 5 în top cu 4,9% acumulate. El este urmat de Ion Ceban – 3,2%. Următorii în topul încrederii sunt Vladimir Voronin (2,7%), Ion Chicu (2,5%), Zinaida Greceanîi (2,3%) și Pavel Filip (1,8%).

Totodată, 16,7 la sută dintre respondenți au spus că nu au încredere în niciunul dintre politicieni, iar 9,5% au răspuns că nu știu în cine ar putea avea încredere.

Sondaj / Sursa:captură

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1189 chestionare. La studiu au participat persoane cu vârsta de 18+ și colectate în perioada 6-22 septembrie. Marja de eroare este de -/+3%.


Pub