Casa Fermierului adună în fiecare weekend producătorii locali

Deja de 2 săptămâni la piața „Casa Fermierului” are loc un târg agroalimentar unde sunt prezenți doar producători autohtoni, veniți din satele raioanelor Ialoveni, Hâncești, Cimișlia, Nisporeni, Călărași, Drochia, Ștefan Vodă. Producătorii vin cu ceea ce au crescut natural, sănătos și bio: fructe, legume, struguri, pomușoare, suc proaspăt stors din mere, lichior din zmeură, miere, bostani, uleiuri presate la rece, semințe, chiar și chipăruși în vazoane.

Foto: Casa Fermierului

În fiecare weekend, de la 08.00 la 16.00, cumpărătorii pot găsi bunătățuri la preț de producător. „Ne-am propus să creăm un spațiu unic, mare, larg, suficient pentru a putea face cumpărăturile în siguranță. Oferim loc cu masă și scaun, absolut gratuit, producătorilor locali, doar să vină ca să-și vândă produsele. Este un gest de solidaritate cu toți: producătorii, care în această perioadă de pandemie o duc mai greu, dar și față de cumpărători, pentru care am pus la dispoziție o parcare încăpătoare, grup sanitar, și posibiltatea de a face cumpărăturile direct de la producători la preț fără adaos financiar. Suntem abia la început, dar suntem convinși că peste un timp vom deveni un loc apreciat de toți. Pentru că tindem să oferim doar calitate, și asta este cel mai important în acest domeniu”, au declarat organizatorii.

La „Casa Fermierului” mai puteți găsi 48 de gherete, la fel cu produse locale: carne și mezeluri, fructe și legume, înghețață, aluat și foietaj, uleiuri și fructe uscate. În imediata apropiere se află un magazin specializat de pește, iar pentru confortul deplin al cumpărătorului se găsește și o spălătorie auto.

Dacă târgul agroalimentar se desfășoară doar în weekend, gheretele și magazinul de pește vă așteaptă zilnic la cumpărături.

„Casa Fermierului” se află pe strada Calea Basarabiei, 42.


// console.log('no ads situation')