Ford a lansat Puma ST, cel mai puternic automobil produs vreodată în România

Ford a prezentat azi primele imagini şi detalii despre noul Puma ST, cea mai performantă versiune a crossover-ului compact, produs în România, la uzina din Craiova, informează PiataAuto.md. Producţia a şi demarat deja, urmând ca livrările să ia startul în următoarele săptămâni.

Foto: PiataAuto.md

Ford Puma ST e propulsat de unitatea turbo pe benzină EcoBoost de 1.5 litri, cu 3 cilindri. În cazul SUV-ului de performanţă, motorul livrează 200 CP şi 320 Nm, fiind cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Cu asemenea parametri de putere, noul model produs la Craiova devine și cel mai puternic automobil produs vreodată în România.

Cei de la Ford au dezvăluit şi caracteristicile dinamice — Puma ST este capabil să accelereze până la 100 km/h în 6.7 secunde, viteza maximă fiind de 220 km/h. Totodată, constructorul sugerează că în noua ipostază de performanţă SUV-ul este lăudabul de eficient, înregistrând un consum mediu în regim mixt de 6.9 litri de benzină.

Modificările nu se limitează aici, însă. Comparativ cu alte versiuni Puma, varianta ST are o suspensie rigidizată şi un sistem de frânare mai performant, cu discuri de frână de dimensiuni mai mari. Resetării a fost supusă şi direcţia. Mai mult de atât, Puma ST mai poate avea un sistem de Launch Control, însă doar în cazul în care cumpărătorul bifează opţiunea Performance în momentul achiziţiei.


Pub