Se deschid teatrele și sălile de concert din Moldova: Numărul spectatorilor va fi limitat la 50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanței de 1,5 metri

Unde verde pentru desfășurarea expozițiilor, festivalurilor și târgurilor agricole specializate. O decizie în acest a fost luată de Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) în ședința de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat, organizatorii vor fi oblicați să respecte instrucțiunile privind măsurile de prevenire și control a infecției Covid – 19.

Totodată, a fost permisă desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură. Decizia finală de a redeschide instituțiile de cultură va aparține fondatorilor, doar după ce vor întruni toate regulile menționate în instrucțiunea CNESP.

Numărul spectatorilor va fi limitat la 50% din capacitatea sălilor, cu respectarea distanței între persoane de cel puțin 1.5 metri. Purtarea măștilor va fi obligatorie pe toată durata evenimentului, care nu va depăși 2 ore.

În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției Covid-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.


Pub