Un automobil, peste 17 mii de pachete cu țigări și alte bunuri, confiscate de polițiștii de frontieră din nordul țării

Peste 17 mii de pachete cu țigări, un autoturism și alte bunuri au fost confiscate și depozitate la sediul Direcției regionale Nord a Poliției de Frontieră. Acțiunile operative au fost întreprinse ieri, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Cauza penală a fost inițiată acum două luni, în baza unei informații operative privind activitățile ilicite cu produse de tutungerie. Astfel, în apropierea orașului Briceni a fost stopat un mijloc de transport de model Opel-Astra, la volanul căruia se afla un locuitor al raionului Edineț, în vârstă de 32 de ani.

În urma examinării autoturismului, au fost depistate 1.500 de pachete cu țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, două stații radio și un binoclu. Șoferul nu a oferit detalii și nici nu a putut prezenta actele de însoțire pentru bunurile transportate.

Concomitent, tot pe acest caz, au fost realizate percheziții la două adrese din raionul Edineț, în urma cărora au fost confiscate aproape 16 mii de pachete cu țigări în asortiment, produsele fiind de origine autohtonă și de import.

Mijlocul de transport, bunurile și produsele de tutungerie au fost depozitate la sediul Direcției regionale Nord.

Polițiștii de frontieră vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în activitatea ilicită, conform legislației în vigoare.


Pub