01:45:52 24.04.2024
Stiri

Ce spune președintele Dodon despre instituirea STĂRII EXCEPȚIONALE, în legătură cu numărul-RECORD al cazurilor noi de infectare cu COVID-19

Actualitate 24.09.2020 09:32 Vizualizări3408 Autor: Ziarul National
Ce spune președintele Dodon despre instituirea STĂRII EXCEPȚIONALE, în legătură cu numărul-RECORD al cazurilor noi de infectare cu COVID-19 Facebook


Președintele Igor Dodon susține că nu și-ar dori instituirea stării excepționale în R. Moldova, chiar dacă în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 800 de cazuri noi de COVID – 19. Șeful statului lasă la latitudinea Parlamentului luarea unei astfel de decizii.

„Este o decizie care poate fi luată doar de Parlament, dacă va fi necesar. Instituirea stării excepționale se anunță prin hotărârea Parlamentului. Dacă deputații vor găsi de cuviință să vină cu o astfel de inițiativă și ea va fi votată în Parlament, atunci se va institui starea excepțională, așa cum a fost în lunile martie, aprilie, mai. E vorba de maximum 60 de zile. Atunci vor intra în vigoare toate restricțiile impuse de autorități. Dar, repet, sper că nu vom ajunge într-o astfel de situație. Noi nu putem stopa tot ce ține de economie și nu aș vrea să-i impunem din nou pe oameni să stea în case”, a precizat candidatul la funcția de președinte, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Citește și: VIDEO // RECORD: +786 de cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova și încă 14 morți

De asemenea, șeful statului nu crede că e oportun ca elevii să treacă în totalitate la învățământul online, așa cum a fost pe perioada stării excepționale.

„În sectorul educației putem lua unele decizii, fără a stopa procesul de învățământ. La această etapă am decis să fie luate decizii pe fiecare instituție, localitate, separat. Atunci când sunt mai multe cazuri, instituția intră în carantină. Este o decizie corectă, care se ia conform protocoalelor. Nu cred că elevii și părinții sunt de acord să stopăm tot procesul și să revenim la învățământul online”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md