10:47:43 28.03.2024
Stiri

Dorin Cmil și Maxim Lebedinschi de la CEC îl însoțesc pe ministrul Justiției la Strasbourg: Comisia de la Veneția le-a atras atenția asupra utilizării resurselor administrative de către unii candidați și implicării cultelor în campania electorală

Actualitate 24.09.2020 09:44 Vizualizări1445 Autor: Ziarul National
Dorin Cmil și Maxim Lebedinschi de la CEC îl însoțesc pe ministrul Justiției la Strasbourg: Comisia de la Veneția le-a atras atenția asupra utilizării resurselor administrative de către unii candidați și implicării cultelor în campania electorală


Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, și secretarul aceleiași structuri, Maxim Lebedinschi, au mers „de urgență” miercuri la Strasbourg, Republica Franceză, împreună cu ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Oficialii de la Chișinău au avut o întâlnire oficială cu secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini, și cu șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.

Un comunicat de presă al CEC arată că părțile au discutat despre modificarea Codului electoral și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR.

CITIȚI și O nouă declarație SCANDALOASĂ făcută de premierul Chicu, după ce Înalta Curte a respins inițiativa Guvernului de a modifica Constituția: „Deciziile acestei Curți ne costă mai mult de 6 miliarde de lei”

„Subiectele principale au vizat oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020. În acest context, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară a adoptării finale. O atenție aparte necesită vacuumul cadrului normativ pentru elemente particulare privind înregistrarea candidaților, utilizarea resurselor administrative și implicarea cultelor”, cităm din comunicat.

Totodată, părțile au căzut de acord vizavi de organizarea unui webinar privind schimbul de bune practici pentru organizarea alegerilor pe timp de pandemia provocată de virusul COVID-19 și experiențele țărilor europene.

Vizita ministrului Justiției și a conducerii CEC la Strasbourg se va încheia astăzi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md