fbpx

sondaj | Maia Sandu ar putea obține un scor mai mare decât Dodon. Cum s-ar distribui voturile dacă duminică al avea loc alegerile prezidențiale?

Igor Dodon și Maia Sandu ar accede în turul doi al scrutinului prezidențial dacă acesta s-ar desfășura duminica viitoare. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat de Institutul Republican Internațional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetarea arată că, dintre respondenții care au o opțiune clară de vot, Maia Sandu ar fi susținută de 20%, iar Igor Dodon – de 18%. Al treilea în clasament ar fi Renato Usatîi – 7%. La fel, 23% dintre cei chestionați nu au o opțiune de vot, iar 10% nu sunt dispuși să meargă la alegeri.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 iulie – 23 august. Eșantionul a constituit eșantion de 2017 persoane, iar marja de eroare oscilează între 2,5% și 4,2%.

Precizăm că, tot astăzi, după un alt sondaj, realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor a publicat o cercetare se anunța că Igor Dodon ar obține mai mult de 50% dintre voturi în turul doi al scrutinului.

Articole asemănătoare

Back to top button