/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Fotografia zilei. Câte instrumente muzicale au fost salvate din incendiul de la Filarmonica Națională

missing
24 septembrie 2020, ora 21:59

În urma incendiului de astăzi de la Filarmonica Națională, doar câteva instrumente au putut fi salvate. Astfel, pe rețelele sociale a fost postată o fotografie care îl surprinde pe dirijorul Petre Neamțu, alături de instrumentele care au reușit să fie scoase afară în timpul incendiului.

„Acoperișul Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» din Chișinău continuă să mocnească. Cerul deasupra orașului se acoperă de nori, după luni de secetă, miroase a ploaie. Prea târziu, instrumente de valoare au fost mistuite de flăcări: numai patru piane vechi valorează, fiecare, peste 100 000 euro. Arhive importante ale artiștilor au fost și ele înghițite de foc. Membrii orchestrei au reușit să salveze tot ce le-a stat în puteri. În imagine: Dirijorul Petre Neamțu păzește instrumentele salvate”, a scris Nadeja Roșcovanu, fotografa care a reușit să-l surprindă pe dirijor alături de instrumentele muzicale.

Amintim că, astăzi pompierii din municipiul Chișinău au fost alertați pentru a lichida incendiul de la Filarmonica Națională. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de pompieri inclusiv o autoscară. În timpul incendiului acoperișul Filarmonicii a ars. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram