/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Va fi întrebat ce a făcut în acești patru ani”. De ce Igor Dodon refuză să meargă la dezbaterile electorale

missing
24 septembrie 2020, ora 22:43

Igor Dodon refuză să meargă la dezbateri electorale, întrucât ar putea fi luat la întrebări și obligat să răspundă ce a făcut în cei patru ani de președinție. De această părere este analistul politic Igor Boțan, invitatul emisiunii Politica Nataliei Morari, de la TV8.

„Igor Dodon a făcut investiții masive în aceste alegeri. Circa 50 de milioane, luați în calcul doar cadourile pentru pensionari de 900 de lei, astea sunt investiții masive. Imaginați-vă Dodon merge în dezbateri electorale, unde toată lumea îl întreabă ce a făcut timp de patru ani de zile. De aceea el preferă să meargă în teritoriu, să se întâlnească cu oamneii și să-i întrebe dacă au primit cei 900 de lei”, a menționat Igor Boțan.

În același timp, analistul Ciurea Cornel este de părere că șeful statului nici nu are nevoie să meargă în primul tur în dezbateri electorale, deoarece este avantajat.

„În primul tur Igor Dodon nu are nevoie să participe la dezbateri electorale, dar în turul doi va fi nevoie de prezența lui, pentru că oamenii vor aștepta un discurs fața în față cu contracandidatul său. Mai ales dacă decalajul nu va fi suficient de mare, atunci acesta va trebui să participe”, a declarat Cornel Ciurea.

„Până la urmă contează mobilizarea în turul doi a dreptei, oricum ea este dezavantajată. În primul tur, candidatul de dreapta probabil va pierde. Și înceste condiții apare întrebarea dacă va exista o mobilizare similară celei din 2016. Deocamdată pronosticul este sumbru pentru candidatul de dreapta, nu există un asemenea potențial de mobilizare astăzi”, a mai adăugat Ciurea.

De asemenea, analiștii cred că aceste alegeri pot fi destul de imprevizibile și din cauza coronavirusului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram