(video) Maia Sandu a depus semnăturile pentru prezidențiale, alături de susținători, ce scandau: CEC fii corect

Grupul de inițiativă pentru înregistrarea candidatei Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, a depus astăzi, 23 septembrie, semnăturile la Comisia Electorală Centrală. Potrivit liderei PAS au fost colectate peste 30 de mii de semnături, iar astăzi la CEC au fost depuse 25 de mii.

Foto: privesc.eu

„Vă mulțumim pentru semnăturile pe care le-am completat împreună. Vă mulțumim tare mult. Mesajul nostru sper să fie auzit și o să mergem și o să apărăm fiecare mesaj și o să insistăm în continuare pentru alegeri libere și corecte și o să mergem și o să apărăm fiecare vot al cetățenilor RM pentru că asta înseamnă adevărata democrație”, a declarat Maia Sandu.

Susținătorii PAS au protestat în fața sediului CEC, cerând alegeri libere și corecte. Maia Sandu a declarat că circulara CEC a „nedumerit-o” și a cerut CEC să ia decizii corecte care să favorizeze petrecerea acestor alegeri. La fel a solicitat să fie verificate actele privind înregistrarea prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

Până astăzi au fost înregistrați trei candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Igor Dodon și Violeta Ivanov au depus listele cu semnături, iar cererea de înregistrare a lui Andrian Candu a fost respinsă.


Pub