(video) Ședința Guvernului s-a încheiat. Ce subiecte au fost aprobate și ce proiecte au fost avizate negativ de Cabinetul de miniștri

Ședința Guvernului din 23 septembrie a început. Pe ordinea de zi sunt 34 de subiecte printre care și proiectul de lege cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr. 1295/2002 privind Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”.

Foto: UNIMEDIA

(16:55) Ședința Guvernului s-a încheiat.

(16:51) Proiectul pentru modificarea Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 164/2020, aprobat de Executiv.

(16:46) Proiectul pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind realizarea Proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin al răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență Covid și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”, aprobat în ședința Guvernului.

(16:28) Proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 959/2018 cu privire la aprobarea Nomenclatorului funcțiilor și coeficienților de ierarhizare pentru stabilirea indemnizațiilor de funcție pentru personalul instituțiilor serviciului diplomatic al Republicii Moldova peste hotare, a bazei de calcul pentru stabilirea indemnizațiilor de funcție, precum și a structurilor și efectivelor de personal ale acestora, aprobat de Guvern.

(16:26) Proiectul cu privire la serviciul guvernamental de plăți electronice, aprobat de Cabinetul de Miniștri.

(16:07) Proiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea art. 16 din Legea nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobat de Guvern.

(16:11) Guvernul a avizat negativ la proiectul de lege privind modificarea Codului fiscal nr. 1163/1997.

(15:58) Guvernul a avizat negativ proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la măsurile anticriză pentru sectorul agricol din Republica Moldova în contextul condițiilor climaterice severe (secetei) și al pandemiei Covid-19.

(15:50) Proiectul cu privire la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, aprobat de Guvern.

(15:48) Proiectul cu privire la modificarea punctului 3 litera a) din Hotărârea Guvernului nr. 1210/2018 cu privire la aprobarea Statutului Instituției publice „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate”, aprobat.

(15:42) Cabinetul de Miniștri au aprobat au aprobat subiectul cu privire la retragerea din Parlament a unui proiect de lege şi abrogarea unei hotărâri de Guvern dar și subiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative.

(15:37) Proiectul cu privire la modificarea unor acte normative, aprobat de miniștri.

(15:34) A fost aprobat proiectul cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Protocolului dintre Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Administrația Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei pentru implementarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, întocmit la Chișinău la 6 octombrie 2017.

(15:31) Proiectul cu privire la aprobarea cerințelor privind dotarea și exploatarea unităților autorizate pentru deținerea, distribuția și eliberarea medicamentelor de uz veterinar a fost aprobat de Executiv.

(15:28) Cabinetul de miniștri au aprobat regulamentul privind procedura de recunoaștere a grupurilor de producători agricoli.

(15:25) Regulamentul cu privire la acordul-cadru ca modalitate specială de atribuire a contractelor de achiziții publice, aprobat de Guvern.

(15:20) A fost aprobat proiectul cu pentru inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Addendumului nr.1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, semnat la Chișinău la 21 iulie 2017.

(15:17) Proiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr. 1295/2002 privind Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”, aprobat de Executiv.

(15:14) A fost aprobat subiectul cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi.

(15:11) Proiectul cu privire tranmiterea unor bunuri a fost aprobat. Proiectul prevede dotarea instituliilor de învățământ general cu 150 calculatoare staționare.

(15:08) Proiectul cu privire la aprobarea listelor studenților din instituțiile de învățământ superior și elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar cărora li se acordă burse de merit în anul de studii 2020-2021, aprobat de Cabinetul de Miniștri.

(15:06) Proiectul cu privire la listele candidaților la acordarea Bursei Președintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2020-2021, aprobat de Guvern.

(15.03) Funcția de secretară de stat, Daniela Cujbă, aprobată de Guvern.

(15:02) MAEIE o propune pe Daniela Cujbă în funcția de secretară de stat.

(15:01) Ședința Guvernului a început.

UNIMEDIA transmite live:


Pub