(video) Directorul gimnaziului din Hiliuți, unde a fost inaugurat un veceu, s-a ales cu un proces verbal

Directorul gimnaziului din Hiliuți, acolo unde săptămâna trecută a fost inaugurat un veceu, s-a ales cu un proces verbal. Despre asta a anunțat șeful ANSP, Vasile Guștiuc în cadrul conferinței de presă a Ministerului Sănătății.

Foto: Facebook

În perioada 16 - 22 septembrie, au fost verificate 101 de obiective naționale, dintre care 26 instituții medicale, 24 obiective de comerț, 17 frizerii, 16 instituții medicale, 11 obiective de producere, 5 farmacii ș.a. Astfel, au fost găsite abateri în 21 de obiective dintre care 5 școli, 8 obiective de comerț, 7 de producere și o frizerie.

Drept urmare au fost aplicate 16 procese verbale, pentru 8 obiective de comerț, 7 de producere și în cazul unui agent al unei școli. Directorul ANSP Vasile Guștiuc a precizat că este vorba despre directorul instuției de învățământ din Hiliuți, acolo unde săptămâna trecută s-a inaugurat un veceu.

Amintim că săptămâna trecută, președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru (membru PSRM), primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu (membru PAS) și deputatul Vladimir Mizdrenco (membru PSRM) au apărut într-o fotografie în timp ce inaugurează cu panglică roșie WC-ul școlii din sat, împreună cu directoarea instituției, Ana Matei (membră a Partidului Democrat), încălcând totodată, și regula impusă de CNSEP potrivit căreia, accesul și aflarea în spațiile închise sunt interzise fără purtarea măștii. În proces, aceștia au implicat și doi copii, elevi ai gimnaziului respectiv.


Pub