Alegătorii ar putea primi măști gratuite la alegerile prezidențiale. Dodon: „Nu cred că pentru pensionari sau pentru altcineva e atât de simplu să își procure o mască”

Cetățenii care se vor prezenta la alegerile prezidențiale preconizate pentru data de 1 noiembrie ar putea primi măști gratuite la intrarea în secțiile de votare. Asta dacă Guvernul va lua o asemenea decizie. Ideea a fost vociferată de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la Moldova 1. „Nu cred că pentru pensionari sau pentru altcineva e atât de simplu să meargă să își procure o mască și apoi să vină la alegeri”, a declarat acesta.

Foto: UNIMEDIA

„Am vrut să vorbesc cu Guvernul și probabil voi veni cu această inițiativă, ar fi bine să întreprindem măsuri de protecție suplimentară a cetățenilor. Poate ar fi cazul ca Guvernul să găsească soluții să asigure cu măști din contul statului pe toți cei care vin la secțiile de votare, doar nu vin mulți, 1,2 -1,5 milioane de cetățeni. La ultimele alegeri au fost circa 1,4 milioane, cred că în condiții de pandemie, prezența la vot va fi mai mică – 1,2 – 1,3 milioane. Cred că putem găsi 1,5 milioane de măști, ca să fie pentru toți cei care vin la secția de votare, să poată lua o mască acolo, eu nu cred că pentru pensionari sau pentru altcineva e atât de simplu să meargă să își procure o mască și apoi să vină la alegeri”, a declarat Igor Dodon,

Acesta a precizat că decizia urmează a fi luată la nivel de Guvern: „Cred că trebuie să fie o abordare mai complexă în acest sens. Ține de colegii de la Guvern, de la CEC să examineze”.

La 21 mai, Palamentul a adoptat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor președintelui Republicii Moldova. Astfel, scrutinul în cadrul căruia poporul își va alege președintele se va desfășura pe 1 noiembrie curent.


Pub