Echipa Moldova.org se alătură inițiativei #RacefortheCure, care luptă împotriva cancerului

Race for the Cure este cel mai mare eveniment sportiv din Europa dedicat sănătății femeilor. Astfel, organizațiile care luptă împotriva cancerului mamar și spitalele pot aduna fonduri și face auzite poveștile celor care au nevoie de ajutor sau ale supraviețuitoarelor.

Astfel mii de oameni de pe tot globul se adună anual într-o cursă simbolică, purtând culoare roz. 

În acest an echipa Moldova.org a decis să se alăture inițiativei Race for the Cure și să formeze propria echipă. Astfel, echipa Moldova.org va alerga sau merge 3 kilometri sâmbătă, 26 septembrie, la ora 10, în susținerea femeilor care luptă cu cancerul. Prin acest gest ne propunem să adunăm fonduri pentru comunitatea Run Pink Moldova, care organizează tabere de recuperare pentru supraviețuitoare, dar și să fim alături de femeile care trec prin această luptă grea. 

Cum poți să ne susții?

1. Printr-o donație. Folosind codul 22CB2075 și accesând acest link, apoi donând suma pe care o crezi de cuviință. 

2. Alăturându-te echipei noastre! Poți folosi același cod, 22CB2075, te înregistrezi aici (include o donație de 5 euro), te antrenezi împreună cu noi până sâmbătă, iar sâmbătă alergăm împreună. Poți să-ți inviți și familia sau prietenii! 

Toate resursele adunate vor fi donate comunității Run Pink Moldova, pentru sprijinirea femeilor care luptă împotriva cancerului mamar. Pentru că anul acesta, din cauza pandemiei, nu poate fi organizată o cursă, fiecare persoană care se alătură cauzei este îndemnată să alerge/meargă în localitatea în care se află, respectând recomandările autorităților locale. 

Potrivit IPN, aproape zece mii de moldovence în prezent luptă cu această maladie. Cel mai frecvent sunt afectate femeile cu vârsta de peste 50 de ani.

În fiecare an 500 000 de femei din Europa sunt diagnosticate cu cancer mamar, iar 130 000 dintre acestea pierd bătălie. În Moldova anual Ajută-ne să le susținem!

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.