02:25:36 20.04.2024
Stiri

CORONAVIRUS // MSMPS ar putea impune RESTRICȚII mai aspre în Chișinău. Dumbrăveanu: „Nu are sens să impui măsuri restrictive pe plan național”; Nemerenco: „După ce au umplut țara de INFECȚIE... cataplasme de muștar aplicate pe sicriul mortului”

Actualitate 23.09.2020 10:52 Vizualizări1563 Autor: Ziarul National
CORONAVIRUS // MSMPS ar putea impune RESTRICȚII mai aspre în Chișinău. Dumbrăveanu: „Nu are sens să impui măsuri restrictive pe plan național”; Nemerenco: „După ce au umplut țara de INFECȚIE... cataplasme de muștar aplicate pe sicriul mortului” Captură


Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, susține că impunerea de măsuri mai drastice nu ar avea rost, inclusiv carantina, în localitățile unde situația pandemică este sub control. În același timp, măsuri mai aspre pot fi luate în Chișinău, în cazul în care situația epidemiologică se va înrăutăți. În replică, fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, susține că această abordare trebuia aplicată încă din luna mai. Acum ar fi deja prea târziu.

Potrivit ministrei Dumbrăveanu, mai multe state impun restricții în funcție de situația epidemiologică dintr-o unitate administrativ-teritorială sau alta. „Și nu e vorba doar de acel regim de carantină. În Chișinău ar putea fi impuse unele restricții mai drastice în momentul în care situația epidemiologică nu este favorabilă. Noi avem codurile de alertă – portocaliu, galben și roșu. La fiecare cod sunt indicatori pentru declanșarea lui. Sunt stabilite și măsurile recomandate pentru autoritățile publice locale. Nu are sens să institui măsuri restrictive pe plan național, de exemplu Șoldănești, atunci când situația e favorabilă. Reglementările sunt, dar vom veni cu clarificările de rigoare”, a declarat Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Descoperirea” făcută de Viorica Dumbrăveanu a provocat o reacție dură din partea Alei Nemerenco.

„S-a trezit și Ministerul Sănătății să introducă diferite măsuri pentru diferite regiuni. Vorbeam despre aceasta prin mai, apoi în iulie, când anulau restricțiile - să o facă după indicatorii epidemiologici, nu pe toată republica la pachet, fără nicio judecată. Au descoperit, în sfârșit, America. La sfârșit de septembrie. După ce au umplut țara de infecție. O să le ajute ca cataplasmele de muștar aplicate pe sicriul mortului”, a precizat fosta ministră a Sănătății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md