Zeci de cupluri amendate. Oamenii legii au pedepsit contravențional evenimentele festive organizate în localuri

shutterstock1691107330
Foto: libertatea.ro

În cadrul conferinței de astăzi unde a avut loc Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19, pe lângă subiectele discutate, angajații MAI au comunicat că în ultima perioadă au documentat 82 de festivități, cum ar fi nunți, cumetrii și zile de naștere organizate în ultimele săptămâni în diferite de localuri din țară, 35 dintre care au fost amendate pe motiv că nu au fost respectate restricțiile pe timp de pandemie impuse de autorități.

Celelalte cazuri au scăpat doar cu „preîntâmpinări”, oamenii legii argumentând prin faptul că responsabilii din localuri au remediat „operativ” deficiențele constatate.

„Cu regret, au fost depistate și două cazuri când angajați ai MAI, în special ai Inspectoratului General al Poliției, organizatori ai unor evenimente festive nu s-au conformat acestor cerințe. Deși se află în concedii ordinare, după revenirea lor la serviciu vom prelungi anchetele de serviciu inițiate și, dacă se va stabili că aceste încălcări au fost admise cu rea intenție, vom aplica sancțiuni atât din punct de vedere disciplinar, cât și poate contravențional”, a spus Golovaci în cadrul conferinței de presă.

Totodată, Golovaci a menționat că în ultima săptămână au fost documentate 578 de încălcări ale restricțiilor epidemiologice, cele mai multe în magazine, piețe și benzinării. Totodată, 59 din cele 13 000 de persoane plasate în autoizolare au părăsit conștient domiciliul și unii au participat chiar la festivități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente