Raport// Peste 400 de cazuri de infectare sunt de import de la începutul pandemiei. Chișinăul are cele mai multe cazuri

Irina Odobescu
23/09/2020
ambulanta.md

Autoritățile au anunțat miercuri în cadrul briefingului de presă că de la începutul pandemiei au fost înregistrate 432 de cazuri de infectare de import. În ultimele 14 zile, persoanele testate pozitiv s-au întors din Turcia - 12 cazuri, Ucraina, Germania și România - câte șase cazuri, Marea Britanie - patru cazuri. 

După distribuția cazurilor pe teritoriile adminsitrative din ultimele 14 zile, municipiul Chișinău e în top cu 3.371 de cazuri, regiunea din stânga Nistrului - 605 cazuri, Ialoveni - 257, urmat de Bălți cu 193 de cazuri. 

Numărul total al copiilor testați pozitiv a ajuns la 2.696, iar a gravidelor la 343 de cazuri. Cea mai mare incidență a infectărilor printre copii, 1.202, sunt cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. 

Până la ora actuală au fost testate 5.446 de cadre medicale, iau în ultima săptămână au fost testați 822 de lucrători medicali. 

Irina Odobescu
23/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii