fbpx

foto | Fapte Bune pe Roți: Ajută moldovenii din Regatul Țărilor de Jos să trimită ajutor umanitar pentru cei de acasă

Visul ei este de a ajuta cei mai vulnerabili copii din Moldova și de a le oferi bătrânilor un trai mai decent. Vorbim despre Viorica Hagagg, inițiatoarea campaniei Fapte Bune pe Roți. Cu acest gând, ea a bătut la ușile spitalelor olandeze, iar acum patru ani a reușit să stabilească un parteneriat cu organizația olandeză Stichting ZGT Overzee. Acum, moldovenii din Regatul Țărilor de Jos doresc să trimită acasă ajutor umanitar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi, moldovenii din Regatul Țărilor de Jos, am fost ocupați toată vara și am adunat o cantitate substanțială de ajutor umanitar pe care planificăm să-l transportăm în Moldova. Datorită colaborării stabilite de Viorica, ajutorul umanitar s-a triplat, inclusiv și cheltuielile de transportare, așa că momentan suntem în plină campanie de colectare de fonduri pentru a asigura buna transportare a tirului spre Moldova”, explică Dorina Baltag, fondatoarea comunității Noroc Olanda.

Printre unitățile transportate drept ajutor umanitar se enumeră: echipament și ustensile medicale, sonde, catetere, fotolii ginicologice, scaune rulante pentru persoane cu dizabilități, cântare digitale pentru copii și maturi, lapte pentru bebeluși și copii malnutriți și multe altele. Beneficiari ai acestei campanii sunt Asociația Obștească „Izbiște-sat natal”, Spitalul și școlile din Strășeni, Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Cotaga”, secția de malnutriție de la IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 și Institutul Mamei și a Copilului din Chișinău.

„Noi deja am sortat ajutorul umanitar pentru a ușura procesul de aprovizionare a tirului. A fost o zi plină de emoții alături de copiii noștri și un moment de conectare pentru echipa noastră. Cooperarea moldovenilor din diasporă, din Olanda, dar și alte țări, sunt cruciale pentru realizarea unui proiect propus de către membrii comunității noastre. La fel de important este și colaborarea cu moldovenii de acasă. Persoanele care cunosc mai bine situația din anumite spitale din Moldova contribuie cu informație relevantă în ceea ce privește necesitățile spitalelor sau comunităților (sate/raioane)” a mai adăugat Viorica.

Pentru a acoperi cheltuielile de transport e necesară colectarea a 3500 de euro, iar moldovenii din Olanda mizează pe ajutorul fiecăruia dintre noi. Pentru a multiplica aceste fapte bune, puteți contribui cu o donație – accesând linkul.

Articole asemănătoare

Back to top button