/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Reșetnicov revine în politică. Artur Reșetnicov refuză să spună din ce bani trăiește familia sa

missing
23 septembrie 2020, ora 21:33

Reșetnicov vrea să revină în politică, dar cu averile ascunse, departe de ochii publici. Fostul judecător al Curții Constituționale, demis în 2019, după schimbarea puterii, Artur Reșetnicov dă de înțeles că ar putea să-și formeze propriul partid. Acesta însă nu vrea să ofere prea multe detalii nici despre noua formațiune și nici din ce bani o va finanța. Acesta a refuzat să explice din ce bani trăiește și s-a arătat iritat de întrebările despre veniturile familiei sale.

După ce a fost șef la Serviciul de Informații și Securitate, deputat PCRM și PDM, iar ulterior unul dintre judecătorii constituționali, care au demisionat în urma evenimentelor din vara anului 2019, Artur Reșetnicov a dat de înțeles că vrea să-și facă partid.

ARTUR REȘETNICOV, EX-DEPUTAT PDM, EX-JUDECĂTOR AL CC: „Posibil, dacă îmi va reuși să strâng o echipă din oameni, care nu se vând în schimbul unor hârtii colorate.”

Deocamdată, însă nu este clar de unde și cum vor veni banii pentru finanțarea partidului. Întrebat, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, din ce bani trăiește el împreună cu familia sa, Reșetnicov a sărit ca ars.

ARTUR REȘETNICOV, EX-DEPUTAT PDM, EX-JUDECĂTOR AL CC: „Întreabă-l din ce bani, soacra pensionară a domnului Reșetnicov și-a construit două case în care acesta trăiește cu familia, una pe str. Viilor, și alta pe 50 de ari, la Trușeni? Din ce bani a procurat două Range Rover-uri? Și mai întreabă din ce bani feciorul și-a deschis la Sun City restaurantul Moon Bar? Plus, recent, a cumpărat două apartamente. Dacă fiul dorește să fie antreprenor este interzis? – Casa de pe Drumul Viilor și cea din Trușeni există? – Este treaba mea personală.”

Ulterior, deranjat de întrebări, acesta a spus că nu este obligat să explice de unde are bani.

ARTUR REȘETNICOV, EX-DEPUTAT PDM, EX-JUDECĂTOR AL CC: „Eu nu sunt persoană publică, eu ce trebuie să vă raportez ce și de unde iau. – Soția face bani? – O veți găsi.”

Din anul 2001, Artur Reșetnicov a ocupat doar funcții publice. Acesta a fost consilier prezidențial, șef al SIS, deputat și judecător al Curții Constituționale. În ultima declarație de avere și interese, depusă în iunie 2019, el a indicat venituri obținute din salariile de judecător și deputat, în sumă  de circa 251 de mii de lei, în timp ce soția sa, care activează în calitate de notar, a primit aproape 1,2 milioane de lei. Ultima funcție deținută de Artur Reșetnicov a fost cea de judecător la Curtea Constituțională. Acesta a fost desemnat în anul 2018, la propunerea Guvernului Filip. După evenimentele din vara anului 2019, când Curtea nu a recunoscut legitimitatea Guvernului Sandu, toți magistrați constituționali, au demisionat in corpore, inclusiv Reșetnicov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram