‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleIndia construiește cel mai mare sistem de irigare prin picurare din lume

India construiește cel mai mare sistem de irigare prin picurare din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

India a creat cel mai mare sistem automatizat de irigare prin picurare din lume, care va asigura irigarea a peste 24 de mii de hectare. Costul proiectului a ajuns la 53 de milioane de dolari, iar lungimea sistemului este de 2150 km.

Potrivit Aggeek, proiectul va fi implementat în două etape. Inițial, sistemele de irigare vor fi instalate pe o suprafață de 11,7 mii de hectare în vestul țării, iar apoi vor urma altele 12,3 mii de hectare de teren agricol. Aceste porțiuni vor fi împărțite în regiuni de presiune înaltă și joasă, apoi în zone mai mici și subzone.

Conform estimărilor preliminare, aproximativ 144 de mii de litri de apă vor fi pompați din rezervorul Narayanpur pentru a realiza cel mai mare proiect de irigații, care va fi apoi alimentat printr-o rețea de conducte.

Pentru a folosi irigarea prin picurare, fermierii indieni vor plăti 8 dolari per hectar irigat în fiecare an. Peste cinci ani, aceste fonduri vor fi utilizate pentru întreținerea sistemului. Sistemele de conducte pentru acest proiect sunt realizate din materiale de fibră optică care are o durabilitate de mai mult de 50 de ani.

Proiectul de irigare prin picurare va ajuta peste 15 mii de fermieri să economisească la irigarea culturilor și să prevină erodarea terenurilor agricole din India. Pe lângă economisirea de pesticide și apă, tehnologia automată de irigare va curăța și deșeurile care se varsă în golfurile râului Krishna.

Astăzi, fermierii indieni irigă 12,3 mii de hectare de câmpuri agricole, folosind apa din canalele curgătoare. În cadrul acestui sistem de irigații, fermierii vor putea iriga încă 12 mii de hectare, cu aceeași cantitate de apă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›