‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCând vor fi achitați bani pentru culturile din grupa a II-a afectate de secetă?...

Când vor fi achitați bani pentru culturile din grupa a II-a afectate de secetă? Puțini fermieri au realizat evaluarea

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Până săptămâna viitoare urmează să fie achitați fermierii care au depus dosarele pentru a primi despăgubiri pentru grupa I de culturi afectate de calamități naturale.

Potrivit datelor prezentate de AIPA, până la data de 18 septembrie, au fost depuse 1626 de dosare.

„Pe 18 septembrie a fost încheiat apelul de recepționare a dosarelor pentru grupa I, iar până la sfârșitul acestei săptămâni, cel mai probabil, acestea vor fi deja autorizate spre plată. După aceasta, în circa 5 zile ar trebui să fie realizate plățile. Încă nu a fost aprobat niciun proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea surselor financiare pentru grupa a doua”, a menționat pentru Agrobiznes Olga Calmîș, reprezentant AIPA.

Potrivit datelor prezentate de MADRM, puțini fermieri au depus cereri pentru a beneficia de despăgubiri pentru grupa a doua.

„Încă nu este finalizată procedura de evaluare a pagubelor produse de calamități naturale pentru grupa a doua. Respectiv, abia după ce va fi realizată evaluarea, va fi luată o decizie în acest sens. Termenul deja a expirat, însă fermierii continuă să realizeze evaluarea. Agricultorii trebuie să meargă către Direcțiile Agricole din teritoriu, iar ulterior să fie creată Comisia de Evaluare. Spre regret, acest lucru este realizat de foarte puțini fermieri”, ne-a relatat Serviciul informare și comunicare cu mass-media din cadrul MADRM.

Potrivit MADRM, urmează a fi identificate resurse financiare, iar procedura de acordare a despăgubirilor va fi similară celei pentru grupa I.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›