image
Sursa foto: Jurnal.md

Vicepreședintele Parlamentului solicită Președinției să spună pentru ce merite și la cererea cui a fost decorat „Kitaeț”

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari a făcut o interpelare către secretarul general al aparatului președintelui Republicii Moldova prin care solicită informații privind meritele cetățeanului Mihail Aizin zis „Kitaeț” pentru care a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii și cine anume l-a înaintat pentru a fi decorat.

„Sunt foarte curios pentru care meritele Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii și în acest context cer informații oficiale de la Președinție. Atrag atenția societății și, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios", mai este și proprietarul rețelei de supermarketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidență faptul că deja de mai bine de 6 luni comisia parlamentară economie, buget și finanțe blochează proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporție de minim 50 la sută”, afirmă Aexandru Slusari.

Deputatul mai amintește că anume PSRM a propus excluderea din proiect a normelor care reduc veniturile supermarketurilor în raporturile acestora cu furnizorii produselor.

Amintim că solicitat să spună cum a ajuns să fie decorat Mihail Aizin cu un ordin de stat Ernest Vardanean, consilierul președintelui Igor Dodon, a declarat că „habar nu are cine și pentru ce a luat această decizie” .

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin s-a aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducător al unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: