Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii demisionează din funcție

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol, a anunțat că demisionează din funcție. Pahopol a declarat că este în imposibilitatea exercitării acestei funcții, după ce a fost criticat public pentru activitatea sa. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din această dimineață.

Foto: captura video/privesc.eu

„Eu azi imi depun cererea de demisia din funcția de președinte interimar a CSM-ului. În ultimele săptămâni au fost critici la adresa mea privind activitatea mea în CSM. E o situație destul de delicată și interesantă. În aceste condiții nu vreau să rămân ostatic al unor situații, indiferent de decizia CC-ului în urma sesizării deputatului, am dreptul moral de a-mi cere demisia. Eu nu am dreptul moral să exercit interimatul funcției. Concursurile de azi vor fi desfășurate fără prezența mea. Astfel vă rog să acceptați cererea mea”, a declarat Pahopol la începutul ședinței.

Cu 9 voturi pro a fost aprobată demisia acestuia.

Judecătorul Curții de Apel Chișinău, Anatol Pahopol, a fost detașat la Consiliul Superior al Magistraturii pe 26 mai. Totodată, a preluat și interimatul funcției de președinte al CSM în locul Luizei Gafton.


Pub