Operații de cataractă la Spitalul Repromed+

Cataracta, una dintre afecțiunile oculare cele mai frecvente, reprezintă opacifierea cristalinului care-și pierde transparența naturală și împiedică vederea clară a lucrurilor. Singurul tratament eficient al cataractei este intervenția chirurgicală. În lipsa tratamentului, această afecțiune avansează și poate duce, în final, la pierderea completă a vederii. În cadrul Spitalului Repromed+ sunt realizate cu succes intervenții chirugicale pentru cataractă.

Foto: Repromed+

Svetlana Camîșenco s-a aflat mai mult timp în lista de aşteptare pentru a beneficia de operaţie de cataractă finanțată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Pacienta a fost repartizată la Spitalul Repromed+ şi a fost operată, iar după intervenţie vede foarte bine.

„În 2017 am început să simt o scădere semnificativă a vederii. În urma consultației am fost diagnosticată cu cataractă și mi s-a recomandat intervenție chirurgicală. Am fost inclusă în lista de așteptare și în 2020 am nimerit întâmplător la Spitalul Repromed+. Sunt extrem de fericită și mulțumită de absolut tot: condiții, medici, asistente medicale. Totul e la cel mai înalt nivel. Cel mai important e că mi-au redat vederea. Încă nu îmi vine a crede că văd atât de bine. Voi mai veni la Repromed pentru intervenție și la al doilea ochi pentru că deja am siguranța că totul va fi bine", povestește Svetlana Camîșenco.

Ina Scepilova a mărturisit că a ajuns la oftalmolog acum câțiva ani după ce nu mai vedea clar lucrurile. Diagnosticul a fost simplu: cataractă. După intervenția de înlăturare a cataractei, pacienta și-a recăpătat vederea pe care a avut-o doar în copilărie.

„Am avut marele noroc să fiu repartizată și operată la Spitalul Repromed+. Totul a decurs foarte bine. Nici-un fel de durere sau disconfort nu am simțit în timpul intervenției nici după. Mi-au redat vederea pe care am avut-o doar în copilărie. De mică am purtat ochelari, acum nu mai am nevoie de ei. Mii de mulțumiri întregii echipe Repromed pentru profesionalism", povestește pacienta.

Repromed+ / Sursa:Repromed+

Cataracta se operează dacă acuitatea vizuală a scăzut, iar pacientul nu mai poate să își desfășoare activitățile zilnice obișnuite, este într-un stadiu foarte avansat și poate duce la alte probleme ocular sau împiedică urmărirea și tratarea diverselor afecțiuni retiniene. Această afecțiune poate apărea la orice vârstă, chiar de la naștere (cataractă congenitală), dar este mai frecventă după vârstă de 50 de ani.

Rodica Șevciuc, medic chirurg oftalmolog Spitalul Repromed+: "Singurul tratament al cataractei este cel chirurgical și presupune extracția cristalinului opacifiat și înlocuirea lui cu un cristalin artificial. La Repromed cataracta se operează printr-o metodă chirurgicală minim-invazivă și anume facoemulsificare cu ultrasunete și implantarea de cristalin artificial moale. Inciziile oculare sunt mici, iar recuperarea vizuală este foarte rapidă. În cazul în care nu există și alte boli asociate, vederea se recuperează complet. Nu trebuie să vă sperie dacă ați primit diagnosticul de cataractă sau l-a primit cineva drag, deoarece este o operație care în schimb vă va salva și reda vederea."

Operație / Sursa:Repromed+

Pentru a putea face faţă numărului mare de pacienţi care stau în rând pentru a beneficia de intervenţii de cataractă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a decis să repartizeze bolnavii şi spitalelor private, inclusiv Spitalului Repromed+. Astfel, în acest an, Repromed asigură tratamentul chirurgical al unui număr limitat de pacienți din lista de așteptare. Costul integral al intervenţiilor este decontat de CNAM.

Pentru programări la consultații și operații de cataractă apelați la ☎ 022 955 500

Ai grijă de sănătatea ochilor tăi.

http://repromed.md/


// console.log('no ads situation')