52 de automobile „Dacia Duster” de circa 20 milioane lei, repartizate Inspectoratelor de Poliție din țară

Inspectoratul General al Poliției a repartizat astăzi un lot de 52 de automobile „Dacia Duster pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării, în valoarea de circa 20 milioane lei. Repartizarea a avut loc conform necesităților, a numărului de populație din localitate și a situației criminogene și conform numărului de apeluri de urgență înregistrate.

Foto: mai.md

Toate automobilele sunt compartimentate corespunzător necesităților de activitate, echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul național de intervenții 112, urmând a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum și alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.

În cadrul evenimentului, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu a subliniat despre necesitatea dotărilor tehnice și a îmbunătățirii condițiilor de activitate a polițiștilor, dar și calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

„Această achiziționare nu înseamnă doar mașini noi pentru polițiști și condiții de muncă mai bune pentru ei, dar și mai multă securitate și grijă pentru oameni. Pentru că acesta este filosofia reformei Poliției, apropierea de comunitate prin servicii mai bune, creșterea gradului de siguranță și atitudine prietenească. Sunt sigur că datorită acestor dotări tehnice, vom reuși să reacționăm mai operativ la apelurile de urgență la 112, reducând timpul de intervenție și să fim mai prezenți în stradă”, a spus ministrul.

Totodată, a menționat că datorită alocărilor mijloacelor financiare de la bugetul de stat, în contextul implementării Programului Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către Uniunea Europeană, a fost posibilă această realizare, care spune despre faptul că Statul își dorește o Poliție modernă și bine dotată, care să crească gradul de siguranță în întreaga țară.

La rândul său, șeful IGP, Sergiu Paiu, a mulțumit partenerilor europeni pentru suportul oferit în procesul reformelor, comunicând că aceasta este o investiție în securitate. De asemenea, conducătorul Poliției Naționale a comunicat despre faptul că aceste 52 de mașini acoperă împreună cu dotările de până în prezent, 90% din necesitate.

Automobilele au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției” implementat în contextul Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și a Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, care au menirea să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Mijloacele de transport au fost distribuite în Chișinău, Bălți, Orhei, Ungheni, Hîncești și restul raioanelor.


Pub