Candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov și-a depus semnăturile la CEC. Care va fi primul decret prezidențial pe care ar vrea să-l semneze

Candidatul Partidului Politic „Șor”, Violeta Ivanov a sugerat marți, după depunerea listelor cu semnături în favoarea să, că unul din primele decrete pe care le va semna în calitate de președinte va fi cel cu privire la penalizarea politicienilor care nu-și respectă promisiunile electorale.

Foto: partidulsor.md

Violeta Ivanov a fost întrebată de jurnaliști care va fi primul său decret în funcția de președinte. Ea a menționat că a elaborat o întreagă strategie de dezvoltare a Republicii Moldova în limitele competențelor șefului statului, care va fi prezentată după începerea campaniei electorale. Totodată, ea a sugerat că unul din primele decrete va fi legat de penalizarea politicienilor care nu se țin de cuvânt.

„Trântorii politici care au promis mult cetățenilor și n-au făcut nimic, nu vor avea o viață bună”, a declarat Violeta Ivanov.

Este de menționat că Partidul Politic „Șor” optează demult pentru introducerea penalizării politicienilor care nu-și respectă promisiunile făcute alegătorilor, dar inițiativa sa nu este susținută de alte fracțiuni parlamentare.

Violeta Ivanov a depus marți listele cu aproximativ 25.000 de semnături în favoarea sa. Ea a precizat că acestea au fost colectate fiind respectate recomandărilor specialiștilor legate de situația pandemică. Ea le-a mulțumit colegilor din echipa sa, precum și cetățenilor care au semnat în favoarea sa.

„Sunt convinsă că toate semnăturile corespund legislației și condițiilor stabilite de CEC. Vom aștepta înregistrarea și suntem gata pentru campania electorală, care va începe la 2 octombrie”, a declarat Violeta Ivanov.


Pub