Deputat: Andrei Năstase va pune în aplicare declarația de captivitate a statului, dacă va învinge în cursa prezidențială

Platforma DA susține că demisionarea din funcție a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost determinată de sesizarea sa la Curtea constituțională, ce se bazează pe declarația privind starea de captivitate a statului, adoptată de Parlament în 2019, după schimbarea puterii la Chișinău. Totodată, liderul Platformei DA promite să pună în aplicare declarația menționată, în cazul în care devine șef de stat.

Foto: UNIMEDIA

„Demisia lui Anatol Pahopol arată cu claritate de cine se tem mafioții, oligarhii și slugile lor. Să fie foarte clar pentru toată lumea, demisiile nu-i vor salva pe cei care au îngenunchiat Moldova. Nu am fost lăsați în vara lui 2019 să facem ce trebuia, dar timpul le va așeza pe toate la locul lor. Pentru că ei știu că nu pot negocia cu mine absolut nimic. Asa cum l-am terminat pe Plahotniuc, așa îi vor termina pe toți”, a scris Andei Năstase, pe pagina sa de Facebook.

„Această demisie a fost cauzată de sesizarea pregătită la inițiativa lui Andrei Năstase, depusă la Curtea Constituțională. Sesizarea a fost pregătită și elaborată foarte documentat juridic, care l-a determinat pe Anatol Pahopol să demisioneze. În fapt, trebuie să se știe că la baza tuturor demersurilor legale ale lui Andrei Năstase și Platformei DA în lupta împotriva corupției generalizată stă hotărârea Parlamentului cu privire la starea de captivitate a RM.

Toți cetățenii trebuie să știe că Andrei Năstase va pune în aplicare fără nicio ezitare acea hotărâre cu privire la starea de captivitate, pentru a face în RM un sistem judiciar independent, corect, dreptate pentru toată lumea”, a declarat deputatul Dinu Plîngău, într-o conferință de presă.

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol, a anunțat că demisionează din funcție. Pahopol a declarat că este în imposibilitatea exercitării acestei funcții, după ce a fost criticat public pentru activitatea sa. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din această dimineață.

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova a fost votată la 8 iunie 2019, imediat după schimbarea puterii de la Chișinău și după ce fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a părăsit țara.


Pub