NASA vizează în continuare polul sud al Lunii pentru o misiune cu echipaj în 2024

NASA vizează cu siguranță polul sud al lunii pentru o aselenizare cu echipaj în 2024 - dar această misiune va fi dificil de realizat dacă Congresul nu mărește bugetul rapid, a spus șeful agenției Jim Bridenstine.

Foto: Nasa

În cursul unei prezentări cu grupul de analiză a explorării lunare al NASA, Bridenstine părea să sugereze că agenția este deschisă către un loc mai ecuatorial pentru aselenizarea din 2024, o etapă cheie în programul Artemis al NASA de explorare lunară cu echipaj, transmite hotnews.ro.

Aceasta ar fi o schimbare importantă pentru NASA, care a subliniat de mult că prima aterizare lunară cu echipaj de după zilele Apollo ar urma să se apropie de polul sud, unde există gheață în craterele umbrite permanent.

"Pentru a fi clar: mergem la polul sud", a spus Bridenstine în timpul unei teleconferințe cu reporterii pe 21 septembrie.

Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat - unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos.

În aprilie a acestui an, NASA a acordat acestor trei grupuri un total de 967 de milioane de dolari, care acoperă o muncă de 10 luni pentru conceptele lor.

Pentru aceasta, NASA are nevoie de un buget mai mare.

Într-adevăr, bugetului federal al Casei Albe din 2021 alocă aproximativ 3,2 miliarde de dolari pentru munca de aselenizare cu echipaj, dintr-un buget total propus de NASA de 25,2 miliarde de dolari.

NASA a botezat noul program lunar după zeița greacă Artemis, sora geamănă a zeului Apollo. În 2024 ar urma să ajungă pe Lună primul echipaj, format dintr-un bărbat și o femeie.


Pub