22 septembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 650 cazuri noi de infectare și 19 decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

Remdesivir, primul medicament autorizat condiționat pentru COVID-19, va ajunge în R.Moldova în această săptămână

  • Remdesivir, primul medicament autorizat condiționat pentru tratamentul pacienților cu COVID-19 va ajunge în Republica Moldova în această săptămână. Importator este Dita Est Farm, iar preparatul a fost cumpărat din India, de la producătorul licențiat Hetero Healthcare, anunță Sănătateinfo.md.  Potrivit sursei citate, prețul de piață al unui flacon va fi sub 100 de dolari, comparativ cu prețul de 390 de dolari stabilit pentru preparatul original, produs de Gilead. Covifor va fi distribuit spitalelor după ce CAPCS va organiza o licitație publică.

COVID-10: ce cred oamenii despre noul Coronavirus și statisticile zilnice

  • Pandemia de coronavirus a împărțit societatea în două tabere – unii care cred în existența virusului și în statisticile zilnice și alții care le consideră false, sau chiar mai mult – susțin că la baza conceptului de COVID-19 ar sta niște interese, fie politice, fie economice. Reporterii de la ZdG au purtat discuții cu oamenii în stradă, care sunt extrem de sugestive în acest sens. De cealaltă parte, autoritățile din sănătate susțin că noul coronavirus este extrem de contagios și că statisticile comunicate zilnic sunt veridice. Imaginile video pot fi urmărite AICI. 

Tiraspolul nu comunică întotdeauna cifrele ce ţin de infectări, iar laboratorul de accolo nu este acreditat

  • Tiraspolul nu comunică întotdeauna cifrele ce ţin de infectări şi tratări, iar laboratorul de la Tiraspol, unde sunt efectuate teste, nu este unul acreditat, a menționat vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic în cadrul emisiunii Punctul pe AZi. „După procurarea testelor de către Tiraspol, se fac teste acolo, dar nu putem să asigurăm că datele care vin de la Tiraspol corespund realităţi, exista o perioadă în care Tiraspolul nici nu comunica public numărul persoanelor vindecate, iniţial doar persoanele care au fost testate pozitiv, ulterior decesele”, spune Cristina Lesnic.

Liceu din Drochia, în regim online: opt profesori au fost depistați cu COVID-19

  • Liceul „M.Eminescu” din orașul Drochia va activa, începând de astăzi, 22 septembrie și până pe 6 octombrie, în regim online, după ce în rîndul cadrelor didactice au fost depistate 8 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Anunțul a fost făcut pe Facebook de președintele raionului Drochia Alexei Vasilean. Decizia dată de către Comisia raională extraordinară de sănătate publică a fost luată în urma demersurilor înaintate de către CSP Soroca şi Direcția Învățãmînt, tineret şi Sport (Direcția Educație). Durata sistării activității instituției date poate fi revizuită în funcție de evoluția situației epidemiologice.

https://www.facebook.com/alexei.vasilean/posts/796675254478525

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.