12:26:47 29.03.2024
Stiri

O nouă descoperire despre coronavirus. Cum influențează COVID-19 speranța de viață a oamenilor din toate colțurile lumii

Actualitate 22.09.2020 08:31 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
O nouă descoperire despre coronavirus. Cum influențează COVID-19 speranța de viață a oamenilor din toate colțurile lumii


O analiză realizată la nivel mondial arată faptul că pandemia de coronavirus ar putea să scadă speranța de viață cu câțiva ani în anumite regiuni, inclusiv în Marea Britanie.

Potrivit Mirror, un studiu realizat la nivel mondial arată că speranța de viață ar putea să scadă cu până la nouă ani în mai multe regiuni din lume, inclusiv în Europa și în America de Nord.

Oamenii de știință susțin că, în cazul în care răspândirea bolii nu este stopată, atunci COVID-19 va duce la reducerea speranței de viață, în special în zonele grav afectate de acest virus.

Studiul respectiv, care a fost publicat în jurnalul PLOS One, a examinat impactul deceselor cauzate de coronavirus asupra speranței de viață în patru regiuni din lume, ținând cont și de rata de infecție, dar și de grupele de vârstă.

”Studiul nostru oferă o primă evaluare a impactului pe care-l poate avea COVID-19 asupra speranței de viață în funcție de anumite scenarii pentru o perioadă de un an”, a declarat liderul studiului, dr. Guillaume Marois.

Acesta a explicat, de asemenea, că speranța de viață este definită ca fiind durata medie a vieții unei persoane.

El a declarat, de asemenea, că îmbunătățirea sistemului medical, educația sporită și condițiile socio-economice sunt factori importanți ce influențează sănătatea și speranța de viață.

Potrivit sursei citate, în ultimii 100 de ani, speranța de viață a crescut semnificativ în mai multe regiuni ale lumii, însă pandemia de coronavirus a schimbat aceste date.

Mai exact, ei au descoperit că în zonele în care numărul infecțiilor cu noul coronavirus nu a fost mare, pandemia de COVID-19 nu va afecta speranța de viață.De cealaltă parte, însă, în cazul țărilor în care speranța de viață este de până la 80 de ani, aceasta ar putea scădea cu doi la sută. În alte cazuri, însă, impactul asupra speranței de viață poate fi și mai mare, spre exemplu în Europa și în America de Nord, unde aceasta poate să scadă cu până la nouă ani.

”Europa a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a crește speranța de viață cu șase ani, de la 72,8, în 1990, la 78,6, în 2019. COVID-19 ar putea să schimbe aceste valori”, a explicat cercetătorulș Sergei Scherbov.

Experții, însă, au ținut să-i liniștească pe oameni explicând că mortalitatea cauzată de coronavirus a fost, într-un fel, redusă în ultima perioadă, întrucât protocolul privind tratarea acestei boli a fost mai bine definit față de acum câteva luni, când nu se știa aproape nimic despre felul în care acționează boala.

Sursa: digi-word.tv


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md