13:36:13 29.03.2024
Stiri

Patru primari din R. Moldova au DECEDAT la mai puțin de un an de când au fost aleși în funcții: Localitățile care își vor alege primarii odată cu președintele

Actualitate 22.09.2020 09:29 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Patru primari din R. Moldova au DECEDAT la mai puțin de un an de când au fost aleși în funcții: Localitățile care își vor alege primarii odată cu președintele


Cetățenii R. Moldova vor merge, pe 1 noiembrie curent, la urne pentru a-și alege președintele, iar locuitorii din patru sate își vor alege și primarii în aceeași zi.

Este vorba despre comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei, satul Dubna din raionul Soroca și satul Corlăteni din raionul Râșcani.

În toate cele patru localități, primarii, aleși toamna trecută în funcții, au decedat - trei în luna iulie și unul în august curent.

Zinaida Diaconu, primar al comunei Chetriș, a murit subit în somn. Femeia de 66 de ani suferise o fractură la bazin și stătea la pat acasă, după ce se tratase la spital.

Mariana Guțui, primarul comunei Piatra, a decedat după ce a fost lovită pe 18 iulie curent de o mașină condusă de un ins în stare de ebrietate. Atunci au mai decedat două persoane, iar fiul primăriței a fost internat în stare gravă la Spitalul raional Orhei. Toți mergeau pe drum spre casă pe jos, când au fost loviți de automobil.

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, a decedat, tot în iulie, în urma complicațiilor provocate de infecția COVID-19. Edilul fusese internat în spital încă din luna mai.

Și primarul satului Corlăteni, Anatolie Baciu, s-a stins din viață la doar 44 de ani la mijlocul lunii august, iar motivul decesului nu a fost făcut public.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md