23:43:39 18.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Igor Dodon a procedat „CORECT”, atunci când a decis să-i acorde o distincție de stat lui Mihail Aizin, zis „Kitaeț”: „Este un om cumsecade, un FILANTROP, o personalitate”

Actualitate 22.09.2020 09:59 Vizualizări3229 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Igor Dodon a procedat „CORECT”, atunci când a decis să-i acorde o distincție de stat lui Mihail Aizin, zis „Kitaeț”: „Este un om cumsecade, un FILANTROP, o personalitate”


Comunitatea Evreiască din Moldova consideră că Mihail Aizin merita să fie decorat cu ordinul „Gloria Muncii” de către președintele Igor Dodon, deoarece ar fi „un om cumsecade și un mecenat”, care a depus eforturi colosale în dezvoltarea businessului din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Comunității Evreiești din Moldova, sunt inacceptabile declarațiile și acuzațiile care i se aduc membrului Consiliului de administrație al comunității, Mihail Aizin, după ce a fost decorat de către Igor Dodon.

„Îl cunoaștem pe Mihail Idalievici Aizin ca pe o persoană respectabilă, un filantrop care a depus eforturi în dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă și consolidarea bunăstării țării noastre. Salutăm decizia de a i se acorda Ordinul „Gloria Muncii” și îl felicităm sincer pentru această distincție”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată mai menționează că Mihail Aizin este unul dintre cei care susțin nu numai comunitatea evreiască, ci și multe alte proiecte, inclusiv ajutorarea nevoiașilor în timpul pandemiei, dezvoltarea de programe pentru copii și tineri în R. Moldova, ajutorarea pensionarilor și veteranilor. „Îl felicităm pe Mihail Aizin și protestăm împotriva oricărui atac nefondat asupra personalității sale”, conchide sursa citată.

Amintim că vineri, pe 18 septembrie, președintele Igor Dodon l-a decorat, în cadrul unei ceremonii oficiale, cu ordinul „Gloria Muncii” pe Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, un apropiat al fostei autorități criminale „Zelionîi”, lider al lumii interlope a anilor '90, împușcat în 1999. Acesta a fost reținut pe timpul regimului Voronin, ulterior a fugit în Germania și s-ar afla în spatele mai multor atacuri raider pe teritoriul R. Moldova. Criticat pentru această decizie, Igor Dodon a replicat prin faptul nu-l cunoaște pe Aizin, pentru că „distincțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii”. Totodată, Președinția nu exclude că Mihail Aizin ar putea rămâne fără „Gloria Muncii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md