Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorlogii prognozează vreme frumoasă, fără precipitații. Valorile termice ating, în nord, 23 de grade, în centru și la Chișinău vor fi 25, iar în sud 28. În zilele următoare, vremea nu se schimbă semnificativ.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

Ministerul sănătății actualizează bilanțul pandemiei de coronavirus.

Are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii.

Uniunea Europeană lansează un program de granturi locale pentru regiunea de dezvoltare Centru.

Curtea Constituțională prezintă avizul la un proiect de modificare a constituției vizând sistemul judecătoresc.

Câteva repere din agenda internațională:

La Adunarea Generală ONU de la New York ținută anul acesta în regim online din cauza pandemiei de coronavirus sunt prezentate discursurile președintelui american, Donald Trump, celui rus, Vladimir Putin, și celui chinez, Xi Jinping.

Șeful politicii externe europene Josep Borrell vizitează Kievul, unde va avea și o conferință de presă.

La Sofia, în Bulgaria, au loc noi proteste antiguvernamentale și anticorupție.

Vicepreședintele Facebook, Nick Clegg, participă la o videoconferință, la Bruxelles, împreună cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La Malaga, în Spania, au loc proteste contra restricțiilor antiepidemice impuse barurilor, restaurantelor și cluburilor de noapte.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG