Nu ai domiciliu în Chișinău dar vrei să votezi aici? Află cum o poți face.

by D M
Distribuiti mai departe...

1 octombrie 2020 este termenul limită pentru depunerea declarației de ședere.

Cetățenii Republicii Moldova care doresc să voteze la locul aflării lor, în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pot să-și declarare noul loc de ședere până la data de 1 octombrie pentru a putea fi incluși corespunzător în listele electorale. 

Trăiești în Chișinău dar nu ai domiciliu în acest oraș? Vrei să participi la alegeri dar nu poți merge în localitatea de baștină? Nu e o problemă! Iată cum poți vota în orașul în care locuiești. 

Până pe 1 octombrie prezintă o cerere în acest sens la pretura de sector.

Modelul cererii îl găsești mai jos în acest articol, în format imagine și PDF: 

Model-declarație-de-ședere-1

Model-declarație-de-ședere-1

Descarcă cererea, completeaz-o și indică adresa unde te vei afla în ziua votării – acasă sau la serviciu. După ce o semnezi, mergi cu ea și buletinul de identitate (copia xerox) la Pretură. Ulterior, în baza celor menționate mai sus, vei fi inclus în lista alegătorilor din secția de vot conform adresei indicate. Lista secțiilor de votare o vei găsi pe site-ul Comisiei Electorale Centrale – ww.cec.md după data de 1 octombrie.

Conform Codului Electoral, orice persoană, chiar și cei care nu au domiciliu sau viză de reședință, au dreptul să voteze acolo unde locuiesc.

sursa: watchdog.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...