Rusia va înregistra al doilea vaccin împotriva COVID-19 până pe 15 octombrie

PTkxNmRhYjNkMDAzNzNmZWRjMjRlYmNiZGU2ZGIyZDU3.thumb_-1280×720-1

Rusia plănuiește să înregistreze cel de al doilea vaccin potenţial al său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 până pe 15 octombrie. Vaccinul vizat de această decizie a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialişti au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi umani săptămâna trecută.

Rusia a înregistrat deja primul ei vaccin potenţial împotriva COVID-19, dezvoltat de Institutul Gamalei din Moscova, în luna august. Acest vaccin va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.

Testele în fază finală pentru acest vaccin, realizate pe un eşantion amplu, de peste 40 000 de oameni, sunt în curs de desfăşurare.

Amintim că și China a patentat propriului său vaccin împotriva COVID-19.

Vă amintim că, ieri, au fost confirmate alte 200 de cazuri de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 46 796 de cazuri.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente