Directoarea școlii unde a avut loc inaugurarea closetului s-a ales cu amendă. „Alte persoane nu au participat la organizarea acțiunii”

wc2

Șefa gimnaziului unde a avut loc inaugurarea closetului cu panglică roșie s-a ales cu un proces-verbal, pentru că ar fi organizat evenimentul cu încălcarea măsurilor anti-COVID-19. Informația a fost oferită pentru cotidianul.md de către șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chislari.

Veaceslav Chislari susține că celelalte persoane n-au fost implicate în partea organizatorică a acțiunii. Este vorba de președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, dar și primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu.

Vă amintim că, săptămâna trecută, rețelele sociale au fost împânzite cu o fotografie de la inaugurarea unui closet școlar. La acest eveniment au participat: deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului Hiliuți (unde a fost inaugurat veceul), Alexandru Sandu, și președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru.

Ulterior, deputata din partea Platformei DA Inga Grigoriu a sesizat Procuratura Generală. Totodată, avocata poporului a venit cu o reacție, condamnând ferm exploatarea imaginii copiilor în scopuri politice. De asemenea, după apariția imaginii, Ministerul Educației a emis un ordin prin care se interzice intrarea în școli persoanelor străine, inclusiv demnitarilor de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente