(video) În Liban din nou s-a produs o explozie. Incidentul a avut loc într-un depozit de arme al Hezbollah

qana

O explozie puternică a avut loc azi într-o clădire al organizaţiei islamiste şiite Hezbollah, în sudul Libanului, afirmă surse citate de agenția Associated Press și mediafax.ro.

Deflagraţia s-a produs în satul Ain Qana, situat în regiunea libaneză Sidon. Un oficial din cadrul mişcării şiite Hezbollah a confirmat producerea exploziei, fără a oferi detalii.

Potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, explozia s-a produs într-un depozit de arme al Hezbollah, mai multe persoane fiind rănite. Organizaţia islamistă şiită susţine că explozia s-a produs în mod accidental.

Vă amintim că, pe 4 august, în orașul Beirut s-au produs două explozii puternice, în urma cărora au decedat circa 200 de oameni.

Conform premierului libanez, Hassan Diab, 2 750 de tone de nitrat de amoniu, un material foarte explozibil, au fost sursa deflagrației masive care a zguduit Beirutul. Explozia a creat un nor în formă de ciupercă, similar celor care apar în urma bombardamentelor nucleare. Unda de șoc s-a simțit chiar și la peste 200 de kilometri depărtare pe insula Cipru.

Agenția Navală a Republicii Moldova a negat informațiile prezentate de postul de televiziune LBCI din Liban conform cărora nava transportatoare de nitrat de amoniu aflată la Beirut a fost sub pavilionul Moldovei: „Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor în data de 23 februarie 2012, iar din anul 2014, nu mai naviga sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova și a fost radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova din cauza expirării documentelor de înregistrare”.

Iar pe 10 septembrie, în același port din Liban s-a produs o explozie într-un magazin de anvelope și ulei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente