fbpx

video | Dodon, la sfat cu ambasadorul Marii Britanii: Moldova este interesată în negocierea unui Acord de Parteneriat Politic și Comerț post-brexit

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Steven Mark Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova. Cei doi au discutat mai multe chestiuni legate de interacțiunea bilaterală în toate domeniile reciproc avantajoase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefului statului, în cadrul discuției s-a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor cu Marea Britanie după Brexit, prin negocierea unui Acord de Parteneriat Politic și Comerț. Documentul urmează să transpună prevederile Acordului de Asociere Moldova – UE, care se vor aplica bilateral și vor include componenta politică, cea economică și cea a comerțului liber.

„Am specificat că guvernele țărilor noastre urmează să întreprindă măsurile necesare pentru asigurarea cadrului juridic corespunzător, pentru a evita impactul negativ asupra agenților economici după Brexit, precum şi pentru a impulsiona comerţul bilateral”, precizează președintele.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre începutul campaniei electorale, iar Igor Dodon a „reconfirmat determinarea conducerii țării de a organiza alegeri libere, democratice și corecte în conformitate cu legislația în vigoare și standardele internaționale, precum și cu implicarea masivă a observatorilor internaționali”.

Articole asemănătoare

Back to top button