fbpx

video | Un bărbat din Rusia, arestat după ce a pretins că este Iisus reîncarnat. Construia Arca lui Noe în Siberia

Conducătorul unei secte din Siberia, Serghei Torop, cunoscut drept Visarion, a fost reținut alături de adepții săi. El este acuzat că ar fi influențat membrii comunității pe care a creat-o și ar fi estorcat de la ei bunuri materiale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biserica Ultimului Testament a fost fondată în 1991. Adepții ei s-au refugiat în Taiga și construiau acolo Arca lui Noe, pentru a se salva de o eventuală catastrofă, prezisă de Visarion, care susținea că este Iisus reîncarnat. Anterior, Serghei Torop a lucrat instalator și ofițer de Poliție.

Marți, FSB (n. red. Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă) l-a arestat pe așa-numitul profet, dar și doi apropiați de-ai săi. Pe lângă estorcarea banilor, cei trei sunt acuzați că ar fi provocat discipolilor sectei traume psihologice și daune grave sănătății.

Membrii comunității religioase nu aveau dreptul să consume carne, alcool, tutun, să fumeze și să facă schimb de bani, transmite tayga.info. Aceștia locuiau în căsuțe din lemn și se hrăneau cu produsele pe care le cultivau.

Chiar și așa, adepții sectei nu locuiau absolut izolați. Aceștia erau vizitați frecvent de presă, iar liderul lor a devenit popular în Rusia. Despre el s-au realizat filme, au fost făcute referire în cărți și materiale jurnalistice, iar viitorii membri ai comunității veneau la el de la mii de kilometri distanță.

Articole asemănătoare

Back to top button