‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 martie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUnde au fost exportați strugurii moldovenești în perioada iulie-august

Unde au fost exportați strugurii moldovenești în perioada iulie-august

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada iulie-august s-au exportat peste 1870 de tone de struguri, mai exact 1871,12 tone, arată  datele Asociației „Moldova Fruct”. Astfel, strugurii moldovenești au ajuns atât pe piața din est, cât și pe cea din vest.

Cele mai mari cantități de struguri au ajuns România, peste 603 tone. De asemenea, exporturi au fost efectuate în Polonia, în jur de 228 de tone, în Letonia aproximativ 57 de tone, iar în Estonia în jur de 20 de tone. Prin urmare, în ultimele luni de vară, pe piața Uniunii Europene au fost exportați în total, aproximativ 908 tone.

Cât privește piața țărilor CSI, strugurii moldovenești au ajuns în Federația Rusă, 480 de tone, în Ucraina în jur de 248 de tone, iar în Belarus 235 de tone. Astfel, potrivit datelor, în total în aceste țări s-au exportat, timp de două luni, puțin peste 960 de tone.

Potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului, în Moldova sunt în jur de 124 de mii de hectare cu viță de vie. Dintre acestea, suprafața cu soiuri tehnice este estimată la 70 200 de hectare.

Astfel, cantitatea de struguri pe țară este în jur de 130 de mii de tone, iar 60 la sută din aceast ajunge, de regulă, la export. În acest an, din cauza condițiilor climatice, se așteaptă o recoltă pe țară cu aproximativ 40 la sută mai mică, adică în jur de 80-90 de mii de tone.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii