(video) Ședința Primăriei: Situația epidemiologică din Chișinău, după începerea anului școlar

(update 09:01) „În instituțiile de învățământ primar și secundar - 106 elevi testați pozitiv, 1669 - izolare, 74 cazuri în rândul cadrelor didactice. Totodată, 20 de cadre nedidactice, iar 11 in izolare. 48 clase din 23 de instituțiii sunt în izolare. Procesul educațional este organizat pentru cei din izolare, astfel 1668 de elevi învață online.

În instituțiile de educație timpurie sunt 2 cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor, 84 sunt în izoare, 19 cadre - testate pozitiv, iar 22 în izolare. Totodată, 15 cazuri în rândul personalului nedidactic, iar 31 - izolare.

Totodată, 2 grupe de copii din grădinițe sunt în izolare”, a precizat Cutasevici.

Foto: UNIMEDIA

(update 08:57) „Există nemulțumire a programului de activitatea a unor instituții, ținând cont de aceste prevederi, directorii au selectataT acele modele, noi am înaintat către CNESP cât și MECC revederea unor aspecte, sperăm să fie luate în calcul. Procesul decurge așa cum a fost stabilit, o singură instituție, gimnaziu 102 care încă nu a finalizat reparația, activează online”, a menționaT Cutasevici.

(update 08:54) „23 de agenți economici au fost vizitați de echipe de la Apă-Canal pentru a prelua probe ale apelor uzate în perioada 14-18 septembrie. În următoarele zile vor fi finalizate analizeze”, a declarat șeful interimar Apă-Canal, Anatolii Lichii.

(update 08:45) „20 mii de cazuri doar în Chișinău. Cele mai frecvente grupe de vârste sunt cele +60 de ani. Urmare a începerii anului școlar, avem 190 de cazuri de îmbolnăviri, 51- în instituții de educație timpurie. Capacitatea spitalelor din Chișinău este de 927 locuri, dintre care 663 sunt ocupate. 202 persoane sunt în stare gravă, 12 intubate, iar celelalte în stare medie sau ușoară”, a precizat Bucearschi.

(update 08:35) „Să nu mai existe lucrări, interpretări de anul trecut care trebuie făcute. Cei care impun astfel de lucruri, dacă mai aud, o să zboare din funcție. Vom iniția o anchetă cu privire la reparația liceului din sectorul Ciocana, „Petru Zadnipru”. Mai sunt 10 zile pentru a face lucrările neconforme”, a declarat Ceban, la începutul ședinței.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 21 septembrie 2020, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte printre care și raportul cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în rândul populației municipiului.

Ordinea de zi a şedinţei din 21 septembrie 2020:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului.

Raportor: Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate

2. Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale și acțiunile întreprinse în vederea eliminării mirosului neplăcut.

Raportor: Anatolie Lichii, director interimar al S.A. „Apă - Canal Chișinău"

3. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează.

Raportori: Angela Cutasevici, viceprimar; Inga Ionesii, viceprimar; Ilie Ceban, viceprimar; Victor Chironda, viceprimar

4. Raport cu privire la desfășurarea lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc.

Raportor: Tudor Gîrbu, consilier al primarului general

5. Raport cu privire la combaterea ambroziei, curățarea copacilor, precum și lucrările de amenajare a orașului.

Raportor: Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi"

6. Raport cu privire la desfășurarea proiectelor investiționale în localitățile din componența municipiului Chișinău.

Raportor: Tudor Gîbu, consilier al primarului general

UNIMEDIA transmite live


Pub