(video) Cum e să conduci un Porsche Cayenne GTS Coupe - mașina care costă cât trei apartamente

Porsche a venit, anul acesta, cu două modele noi: Porsche Cayenne GTS și varianta pe care au testat-o cei de la Playtech.ro – Porsche Cayenne GTS Coupe. Ce viteză poate atinge ultimul, ce dotări găsești în interior, dar și ce preț are, vezi mai jos.

Pentru noile modele, Porsche a renunțat la motorul din generația precedentă – V6, 3.6 litri – și a readus în prim plan motorul V8 biturbo de 4 litri cu 460 de cai putere și un cuplu uriaș de 620 Nm. Pe scurt, prinde suta de kilometri la oră în vreo 4,5 secunde. Viteza e limitată, însă, la 270 de kilometri la oră.

Interior Porsche Cayenne GTS Coupe / Sursa:playtech.ro

Cu ce vine Porsche Cayenne GTS Coupe

La exterior, Porsche Cayenne GTS Coupe arată fix ca un SUV Coupe. Are o lungime de aproximativ 4.9 metri și o lățime de 1,9 metri. Înălțimea e de circa 1,6 metri, dar aceasta poate varia și o să afli imediat de ce. În versiunea asta, farurile și stopurile au accente de culoare neagră, sistemul de evacuare din spate e dublu și poziționat central, iar partea de sus a mașinii e din fibră de carbon.

Modelul testat are 4 locuri, iar în interior găsești materiale precum alcantara – pe volan, mânere și plafon, dar și piele – pe o parte din scaune și în spațiile de depozitare din portiere. Ai patru zone din care poți controla temperatura, ceea ce înseamnă că fiecare pasager își poate face propriile setări.

Porsche Cayenne GTS Coupe / Sursa:playtech.ro

Impresionantă e și consola cu setări – adică Porsche Communication Management, pe scurt PCM. Ecranul e FULL HD, are 12, 3 inci și ai dotări suplimentare precum voice control. Cât despre sistemele de asistență, ai cam tot ce-ți trebuie. Cele două camere, din față și din spate, își fac foarte bine treaba. Mai mult, oglinzile te avertizează când vrei să depășești și să schimbi banda, dar n-ai suficient loc.

De remarcat și funcția care te ține între benzi și care trage discret de volan în cazul în care depășești una dintre ele.

Înălțimea mașinii variază și iată de ce: poți ridica garda de la sol, deși diferența nu e uimitoare și mai ai un buton, care te ajută să ridici sau să culci…eleronul. Ca să te simți, poate, ca într-o rachetă.

Cât costă noul model al germanilor

Porsche e Porsche, iar germanii nu se dezic nici de această data. Mașina pare mare la exterior, dar spațiul din interior nu e atât de generos pe cât ai crede. În rest, mașina e una inteligentă, în linie cam cu ce oferă marii producători la modelele noi.

Pentru fanii mărcii, însă, e posibil să fie mai mult de atât.

Poate te întrebi, însă, pe bună dreptate, cât costă Cayenne GTS Coupe. Ei bine, nu întâmplător am păstrat pentru final această informație, așa că ține-te bine: prețul pornește de la 121.000 de euro, versiunea de bază. Dar crește bine cu câteva zeci de mii de euro, dacă vrei toate dotările și funcțiile importante.

Mai multe detalii despre Cayenne GTS Coupe găsești AICI.


Pub