image
Sursa foto: dse.md

45 de focare de ardere, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore; Raioanele afectate

În ultimele 24 de ore pompierii au lichidat 45 de focare de ardere în toată țara. Conform datelor colectate din subdiviziunele teritoriale IGSU, flăcările au nimicit mai multe hectare de iarba uscată și gunoi în raioanele Edineț, Strășeni, Telenești, Râșcani, Cahul, Ialoveni, Soroca, Leova, Florești și UTA Găgăuzia.

Astfel, două focare de ardere au fost înregistrate în raionul Cahul. Primul caz a avut loc pe un teren agricol din localitatea Manta, unde focul a afectat 30 de ha de mirește uscată și 5 ha de porumb.

Deasemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Spicoasa unde flăcările au distrus 7 ha de iarbă uscată. Mai mult, pompierii din Comrat au intervenit pentru a lichida un focar de ardere între satele Abaclia și Cioc-Maidan. Aici 4 ha de teren au fost cuprinse de flăcări în după amiaza zilei de ieri.

 Totodată, angajații IGSU au stins 4 ha de vegetație la Cinișeuți, raionul Rezina.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Noutăţile partenerilor

comentarii: