Principală  —  IMPORTANTE   —   Comunitatea Evreiască, în apărarea lui…

Comunitatea Evreiască, în apărarea lui Mihail Aizin, alias „Kitaeț”: Este un om cumsecade

Comunitatea Evreiască din R. Moldova consideră „inacceptabile declarațiile publicate în presă, îndreptate împotriva lui Mihail Aizin”, notând că acesta este un „om cumsecade, filantrop, care își investește puterea și experiența în dezvoltarea afacerii, creării de locuri de muncă și consolidarea bunăstării țării”.

„Mihail Aizin susține nu doar Comunitatea Evreiască, ci și multe alte proiecte: ajutor celor nevoiași în perioada pandemiei, dezvoltarea programelor pentru copiii și tinerii din R. Moldova, ajutor pensionarilor și veteranilor. Îl felicităm pe Mihail Aizin și ne exprimăm protestul contra oricăror atacuri neîntemeiate asupra personalității sale”, este notat într-un comunicat de presă.

Mihail Aizin, alias Kitaeţ, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste și reținut anterior, dar eliberat, a fost decorat de către președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii”. Distincția i-a fost înmânată vineri, 18 septembrie.

În spațiul public au apărut mai multe critici. Solicitată de ZdG, șefa Serviciului de presă din cadrul Președinției, Carmena Lupei, a declarat că „distincțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii, iar președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate”