Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a solicitat responsabilizarea managerilor școlari pentru buna desfășurare a lucrărilor de reparație în instituții

   2076

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat mai multă responsabilitate din partea factorilor de decizie, în executarea lucrărilor pentru proiectele aflate în derulare, în conformitate cu caietele de sarcini, cu respectarea normelor și a termenelor prevăzute pentru acestea. Edilul capitalei a atenționat asupra calității proiectelor desfășurate, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, în condițiile când după vizitele sale recente în teritoriu au fost depistate nereguli.  

Primarul a atenționat, în special, responsabilii din domeniul educațional, după ce săptămâna trecută a inspectat lucrările de reparație de la Liceul „P. Zadnipru", sectorul Ciocana, unde au rămas neexecutate lucrări prevăzute spre realizare încă anul trecut sau nu au fost aduse în conformitate cu cerințele, deși actele respective au fost semnate.

 „Șantierele în lucru și instituțiile unde sunt reparații trebuie să fie monitorizate, dar nu raportate de pe Facebook unele neconformități. Nimeni nu are dreptul nici să facă uz, nici să fure din banul public" , a subliniat edilul.

În context, Ion Ceban a solicitat șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, inițierea unei anchete, pentru a stabili cine se face vinovat de situația depistată la liceul „P. Zadnipru", totodată a enunțând și termene exacte pentru înlăturarea neconformităților, zece zile, iar până pe 12 octombrie, a.c., să fie finalizate lucrările în cantină.

Mai mult, primarul capitalei a subliniat că în sfera educației, care utilizează peste jumătate din bugetul public municipal, trebuie să fie respectate, în special 3 obiective: condiții bune de activitate în instituțiile existente (reparații calitative în școli și grădinițe); alimentația copiilor să fie una sănătoasă (nutriția, logistica și procedurile de achiziție); eliminarea corupției și acumulările de bani de la părinți (există semnale care vor fi raportate organelor de drept).