Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

21 Sep. 2020 / 12:30

Guvernul a remis spre consultare politica fiscală pentru anul viitor

Diminuarea taxei pe valoare adăugată pentru îngrăşăminte, dar şi pentru alte necesităţi din agricultură, precum şi includerea unei cote de 12% atât pentru producţia agricolă primară, cât şi pentru fertilizanţi. Sunt doar câteva din facilităţile de care vor beneficia antreprenorii în 2021. Ministerul Finanţelor şi Guvernul a remis spre consultare politica fiscală pentru anul viitor, care include mai multe propuneri menite să acorde suport sau susţinere suplimentară domeniului economic. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu după tradiţionala întrevedere cu şeful statului Igor Dodon şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Grecianîi. Potrivit prim-ministrului, au fost examinate şi modalităţile de executare a investiţiilor capitale în reparaţia durmurilor şi sisteme de aprovizionare cu apă, transmite Moldova 1.

Potrivit prim-ministrului, au fost examinate şi modalităţile de executare a investiţiilor capitale în reparaţia durmurilor şi sisteme de aprovizionare cu apă.

„Un moment foarte important este eliminarea impozitării duble a dividentelor. De asemenea, am inclus printre propuneri şi eliminarea taxei rutiere cu introducerea părţii financiare în acciz, astfel încât să diminuăm serios şi partea administrativă, povara administrativă, dar şi să aducem un fel de echitate, plăţi pentru folosirea drumurilor atât cât realmente foloseşti”, a declarat Ion Chicu.

Comentarii