PRO Moldova a contestat la Curtea de Apel hotărârea CEC privind neînregistrarea lui Andrian Candu la alegerile prezidențiale

Curtea de Apel

PRO Moldova a depus o contestație la Curtea de Apel privind anularea hotărârii CEC prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Contestația a fost depusă de Sergiu Sîrbu, președintele grupului de inițiativă.

„Decizia CEC lezează drepturile fundamentale, este ilegală, neîntemeiată și adoptată cu încălcarea procedurii de examinare. Astfel, comisia a încălcat articolul 54 din constituție, iar instanța ar urma să se pronunțe dacă restricționarea dreptului reclamantului de a fi ales este proporțională situației care a determinat-o. Totodată, CEC a încălcat dreptul a cel puțin 18 000 de susținători ai lui Andrian Candu, care au manifestat voința de a-l înainta să candideze la funcția de președinte, semnăturile cărora au fost declarate perfect legale de către autoritatea electorală”, se arată într-un comunicat al partidului.

Menționăm că, Andrian Candu a prezentat, în susținerea de a fi înregistrat în calitate de candidat, semnăturile a 25 000 de susținători, dintre care au fost acceptate de către membrii CEC 18 000 de semnături. Comisia Electorală Centrală a anulat mai multe semnături semnalând mai multe încălcări.

Amintim că, în data de 18 septembrie, Comisia Electorală Centrală, cu cinci voturi, a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente