fbpx

Moldova a mai pierdut doi specialiști în plină pandemie. Doi doctori infectați au decedat astăzi

Încă doi specialiști din domeniul medical s-au stins din viață în plină pandemie. Este vorba de Iurie Solomon, doctor care activa la Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco, cât și Alexei Sofroni – conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alexei Sofroni preda la catedra Medicină internă nr. 2, specialitatea Gastroenterologie, iar Iurie Solomon era chirurg și a salvat vieți timp de 19 ani. Ultimul avea 45 de ani și fusese internat pe 10 septembrie la Spitalul Clinic Republican.

„O pierdere enormă pentru familie și colegi! Prematur ne-a părăsit un coleg, un prieten, un om deosebit! Mereu a fost activ, pozitiv și săritor la nevoie – anume așa cum și trebuie să fie un doctor adevărat! Anume așa și va rămâne în inimele noastre – tânăr, frumos și cu zâmbet pe față. Administrația și întregul colectiv exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate. Odihnește-te în pace, drag coleg!”, a scris spitalul la care activa Iurie Solomon.

Ministerul Sănătății a precizat în această seară că Alexei Sofroni, în vârstă de 77 de ani, a decedat urmare a complicațiilor post-COVID-19, rezultatul ultimului test – efectuat pe 15 septembrie – fiind negativ. Acesta urma tratament în cadrul Spitalului Clinic Republican, fiind internat pe 25 august.

Menționăm că, de la începutul pandemiei, deja 35 de lucrători medicali infectați au decedat, în timp ce sute au luptat cu virusul.

Articole asemănătoare

Back to top button